RSS Feed

Kroppsdelar

Posted on fredag, maj 13, 2011 in Mitt liv, Övrigt

En amerikansk sajt, som jag gissar är något motsvarande en svensk damtidning, frågade sina kvinnliga läsare/besökare vilken/vilka kroppsdelar på en man de uppskattade mest.

Det fick mig att fundera lite på vad jag uppskattar.Jag kom fram till att händer  är väldigt bra kroppsdelar, särskilt manliga. Eller visst, jag gillar mammas händer och mina egna och min systers också, självklart, men mäns händer är så stora och starka. Fast visst är det imponerande att min systers små händer är så otroligt starka.

Alltså, pappas händer. Det är framför allt två saker jag tänker på. I vår familj älskar vi Mac-datorer. För rätt många år sedan kom de första iMacarna. Deras puckmöss fick väldigt mycket skäll. De flesta sågade dem rejält, särskilt män. En man reflekterade att hans döttrar hade ju små händer så självklart hade de mindre problem med att använda puckmössen, men till honom dög de inte. Fast det där stämmer inte. Det har inget att göra med storleken på händerna. Det vet jag för jag har anordnat ett test.

Jag bad pappa att använda puckmusen på en av våra iMacar. Han sa att den var bra, han hade inget problem alls med att använda den. Pappas händer var stora, inte oproportionerligt stora, men så stora man kan vänta sig att en två meter lång man skulle ha. Alltså har det inget med storlek att göra.

Pappa var också väldigt bra på elprylar. Han ordnade med våra elledningar. Allt som en icke-elektriker kunde och fick göra gjorde han och han gjorde det bra. Han lärde för övrigt min syster det han kunde, så nu kan hon det också.

Morfar hade också stora händer, fast han var kortare än pappa. Morfars händer kunde bygga nästan vad som helst. En gång när jag var liten, så liten att jag inte minns det längre själv, såg jag en helikopter och pekade på den och sa till en liten kompis: Jag ska be min morfar att bygga en sån där till mig. Hon lär ha blivit mycket imponerad. Trots att morfar faktiskt inte kunde bygga några helikoptrar, hur mycket han än kunde bygga annars. Dessutom kunde han koka potatis och gröt.

Be the first to comment.

Leave a Reply