RSS Feed

Intressanta personer i tv-serier

Posted on torsdag, mars 22, 2012 in Fandom

Nyligen läste jag en blogg på WordPress.com, där en man hade gjort en lista på de tre mest intressanta personerna i tv-serier just nu. De han hade valt förvånade mig lite så jag började fundera på vilka jag tycker är intressanta (”mest” intressant är lite svårt att säga, tycker jag).

Här är min lista på tre favoriter från tv-serier som fortfarande görs (såvitt jag vet).

Från Downton Abbey: Violet Crawley, Änkegrevinnan av Grantham, spelad av Dame Maggie Smith.

Hon är en så cool gammal tant, som verkar hård, men faktiskt ser ut att ha ett hjärta någonstans, fast det är svårt att se till att börja med. Jag älskar hennes sätt att säga något elakt på ett väldigt roligt sätt.

Från Dr Who och Torchwood: Jack Harkness, spelad av John Barrowman. Han ser bara så otroligt sexig ut i sin uniformsjacka. Han är snygg, kul och det finns också en del angst i bakgrunden.

När jag nu nämner Jack Harkness, kan jag ju inte förbigå Doktorn. ”Min” Doktor is Nio, men jag tycker om Tio och Elva också och jag tror att jag hade tyckt om Fem också, men det var långt före min tid. På tal om doktorn, så måste jag bara nämna några av hans följeslagare som Donna Noble, och Rory Williams, fast tyvärr är de nu f d följeslagare.

Och så till slut en kille som jag verkligen tycker om: Simon Freund från Anno 1790, den historiska deckarserien som dök upp helt oväntat när jag mer eller mindre hade gett upp om svensk tv. Om du har sett serien vet du att Freund arbetar som informator för en polischef i  Stockholm. Året är (självklart) 1790. Han blir kär i sin arbetsgivares fru och går ut i kriget för att dö, men träffar en fältläkare, Johan Gustav Dåådh som räddar hans liv och tar honom med sig tillbaka till sina arbetsgivare där också Dåådh blir anställd, i det här fallet som en tidig form av rättsläkare. Freund är bara så gullig. När han upptäcker att hans vän är kär i samma kvinna, förstör det inte deras vänskap. Istället försöker Freund hitta en annan flickvän åt Dåådh, men denne kommer för sent hem till middagen för två som hans kompis har planerat och där hittar han  Freund som har däckat på soffan med den attraktiva änkan han hittat, lutad mot hans arm. Freund har haft otur i kärlek och har vänt sig till religionen och flaskan för att få tröst. Han är pietist. Han bär med sig en fickplunta som Dåådh hela tiden tullar ur för att rengöra sår eller bedöva levande patienter (de flesta av hans ”patienter” är numera mordoffer).

Det här är alltså de tre intressantaste personerna från aktuella tv-serier som jag kunde komma på. Vilka tycker du är mest intressanta?

Be the first to comment.

Leave a Reply