RSS Feed

Handlade lite – och annat

Posted on torsdag, oktober 18, 2012 in Mitt liv

Igår åkte jag och handlade i grannstaden. Den ligger kanske tio-femton minuters bilresa härifrån (lite längre med buss som jag åker). Det är egentligen löjligt hur annorlunda det känns att vara där. Det är antagligen bara inbillning och säger något om hur mycket jag vantrivs här, men när jag kommer till någon annan stad känner jag mig mer säker på mig själv och till och med smalare (haha), fast i grund och botten är staden inte så annorlunda än den här, bara större.

Först gick jag på synundersökning och så försökte jag välja nya bågar. Efteråt passade jag på att handla lite mat. Det finns så mycket mer att välja mellan i den här större staden än där jag bor, till exempel jättgoda (soja)glassstrutar.

Till slut åkte jag in till centrum och gick till biblioteket för att skaffa ett lånekort. Än en gång, där finns så mycket mer att välja mellan. För en eller ett par månader sedan gick jag till den här mindre stadens bibliotek för att leta efter ett par böcker, och hade tänkt sitta där och bläddra i dem för att avgöra om jag ville låna dem eller inte. Det visade sig att ingen titel fanns inne. Det här andra biblioteket hade åtminstone en av dem (jag kollade faktiskt inte på ungdomsavdelningen – det kändes lite fånigt för mig att gå dit). Jag önskar bara att jag hade haft tid att sätta mig ner och bläddra lite. Kanske lånar jag några nästa gång.

De hade förresten mina böcker. En av dem hade de satt på sidan av bokhyllan för att puffa för den. Det känns helt overkligt.

Be the first to comment.

Leave a Reply