RSS Feed

Fem bokfrågor

Posted on söndag, december 8, 2013 in Litteratur

Jag hittade det här på Booklikes och tänkte att jag skulle försöka svara på frågorna.

1. Vem är du ”kär” i i bokvärlden?

Svår fråga, men jag tror jag väljer Faramir i Sagan om ringen.

2. Vem är din favoritbov i litteraturen?

Också en svår fråga. I vanliga fall föredrar jag nog bovar från tv- och filmvärlden, för då kan jag förälska mig i skådespelaren. I bokform gör jag oftast inte så. Jag kan i alla fall nämna Chauvelin i Röda nejlikan och Moriarty i Sherlock Holmes. De är intressanta om än inte några jag blir förälskad i.

3. Har du en favoritgenre att läsa inom och i så fall vilken?

Jag får nog välja fantasy, även om jag också älskar pusseldeckare.

4. Din favoritbok under året eller de senaste åren?

Än en gång svårt att svara på. De senaste åren eller så har jag upptäckt ett antal nya författare och beroende på genre och åldersgrupp boken är avsedd för, har jag flera olika favoriter. Gregory Frosts böcker Shadowbridge och Lord Tophet tillhör mina stora favoriter och det gäller också Garth Nix böcker om Sabriel. På sista tiden har jag också upptäckt ungdomsboksförfattaren Frances Hardinge. Men än en gång, jag har alldeles för många favoriter, till och med bland nyare utgivningar.

Be the first to comment.

Leave a Reply