RSS Feed

Gravatar

Posted on tisdag, augusti 26, 2014 in Övrigt

Jag tänkte tipsa om Gravatar, som är en riktigt bra tjänst från ägarna till WordPress. Man lägger till sina mejladresser på en lista, och laddar upp foton till varje adress, beroende på vilken bild eller vilket foto du vill ha till varje adress. Efter man skaffat ett konto på Gravatar, när man skriver upp sig på någon sida och skaffar ett konto där, behöver man inte ladda upp ett foto, utan det kommer att finnas ett. Om det är någon särskild mejladress som du inte vill ha ett foto till, så använd den inte på Gravatar.

Allt det här är väldigt praktiskt, men det är inte det enda som ingår. Man får också en profilsida, där man kan lista sina bloggar, hemsidor, twitter, facebook, G+ eller vad man nu har. På den delen där man visar upp sina hemsidor, syns en förhandstitt/tumnagel av ens blogg/hemsida. Verifierade tjänster är exakt som det låter, man verifierar att det verkligen är rätt person på twitterkontot och så vidare. Det är väldigt enkelt att göra om man bara är inloggad på tjänsten i samma webbläsare. Man kan också skriva en liten kort infotext om sig själv, förutom fotot och länkarna.

Det finns en annan, liknande tjänst, som inte ägs av Automattic, som heter About.me. Den är bra, men jag tror jag föredrar Gravatar. Om man har ett konto på WordPress, ingår Gravatar. Jag skrev upp mig på About.me för ungefär ett år sen, och glömde bort sidan helt, tills helt nyligen. Det är helt enkelt ett visitkort. (Fast man måste inte alls lägga ut yrkesinformation, man väljer själv vad man vill dela med sig av.) Man börjar med att ladda upp ett fint foto som man äger rättigheterna till, på ett eller annat sätt. Det är bakgrundsbilden. (Samma sak gäller på Gravatar.) Man laddar också upp ett foto eller en bild som representerar en själv (man kan välja vad man vill, det måste inte vara ett självporträtt, om man inte vill). Till slut lägger man till länkar till sina hemsidor, bloggar med mera.

Det är lite mer socialt än Gravatar, eftersom man kan besöka andras About.me-sidor och ge dem ”komplimanger” och/eller lägga till dem på listor, till exempel favoriter, eller vad du nu vill.

Be the first to comment.

Leave a Reply