RSS Feed

Rädda honom av Camilla Lagerqvist

Posted on söndag, december 14, 2014 in Barnböcker, Fantasy, Recensioner

Rädda honom av Camilla Lagerqvist är en barnbok eller ungdomsbok – skriven för äldre barn, yngre ungdomar – ungefär 9-12 år gamla. Det är ganska länge sen jag läste den här boken, men jag har inte förrän nu haft tid (och ork) att recensera den. Som jag ofta brukar göra, läste jag boken först i eboksformat, men eftersom jag tyckte om den, köpte jag den i tryck också.

Tawni som är till hälften svensk och till hälften engelsk har nyligen förlorat sin morfar. Hennes pappa bor inte hos familjen och när hon har svårt att komma över sorgen efter morfar, skickar hennes mamma henne till England, till farföräldrarna.

Redan på resan dit får Tawni mystiska meddelanden från en okänd person. Hon förstår snart att byn hon kommit till har en tragisk historia. Men historia kan väl ingen ändra på? Eller? Tänk om någon – och det visar sig snart att det är hon – faktiskt kan ändra på det som redan har hänt?

Jag drogs genast in i handlingen och fascinerades av mysteriet som Tawni hamnar mitt i. Miljön – en pittoresk by vid havet – är väldigt intressant. Om man gillar historia och tidsresor och mysterier, är det här en bok jag verkligen kan rekommendera. Det finns också en (mycket liten) kärlekshistoria, men det är absolut inget som stör.

Författaren har skrivit två andra böcker, varav en är första delen av en serie. Jag ser fram emot att läsa alla böckerna av henne.

Be the first to comment.

Leave a Reply