RSS Feed

20 inte helt bokrelaterade frågor

Posted on lördag, mars 28, 2015 in Övrigt

Detta är en enkät som jag hittade på Lottens Bokblogg.
.
1. Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?

Svårt att säga. Jag ser mest på deckare och det vore ju inte så kul. Dessutom utspelar sig de flesta inte i Sverige, men det här är ju ändå bara fantasi så – kanske Unge Kommissarie Morse, Grantchester eller Mr Selfridge. Fast å andra sidan vore nog Star Trek bäst, för den framtiden ser mycket trevligare ut än de där tre seriernas förflutna.

2. Vad ville du bli när du blev stor, när du var barn?

Trots att jag älskade mina föräldrar som var lärare och min favoritplats var biblioteket, så var det några andra yrken som fångade mitt intresse som väldigt liten. En period ville jag bli astronaut (inte helt realistiskt…) eller arkeolog (vilket inte heller visade sig vara så realistiskt, tyvärr):

3. Vilken är din favoritdoft?

Dofter är viktiga för mig men det beror lite på sammanhanget. Mat, desserter, frukt och choklad kan lukta väldigt gott, men jag uppskattar också doften i naturen eller trädgården.

4. Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?

Långt ute i skogen.

5. Du får veta att jorden kommer gå under om tolv timmar. Vad gör du?

Förhoppningsvis skulle jag ha tillgång till något fantastiskt försvarsvapen och rädda oss allihop. Men i verkligheten: skrika och gråta och krama min familj.

6. Vad tror du skulle vara annorlunda i ditt liv om du var av det motsatta könet?

Mycket skulle vara likadant som nu, men jag skulle troligtvis vara fysiskt starkare och mer accepterad och tjäna mer pengar.

7. Vilket är ditt favoritverktyg?

Verktyg? Jag är totalt opraktisk, tyvärr, så jag vet inte.

8. Vad gör du om tio år?

Om jag ska tänka positivt så är det nog ungefär som nu fast bättre. Jag bor förhoppningsvis någonstans där jag trivs och jag har förhoppningsvis barn. Tyvärr är jag nog fortfarande singel.

9. Vilken är din bästa danslåt?

Jag dansar inte, men tycker om alla möjliga sorters musik. På Lottens Bokblogg står det Dancing Queen, så jag säger väl samma sak. Det är en jättebra gammal låt.

10. Om du var skitbra på att sy, vad skulle du sy då?

Jag skulle sy hela familjens kläder. :)

11. Hur skulle du hantera det om du vann typ 108 560 000 euro?

Investera i ett väldigt bra ställe att bo i och i övrigt säkra framtiden. Jag skulle insistera på att min syster slutade jobba och så skulle vi förvalta pengarna på något bra sätt. Dessutom skulle jag vilja ordna så jag kunde skänka en hel del pengar till olika saker som jag tror på.

12. Vad tycker du om ordet hen?

Först tyckte jag bara att det var ett bra försök, men trodde inte att det skulle slå igenom. Nu verkar det faktiskt som att det gör det, så det är väl okej. Bra idé.

13. Vilket är ditt bästa recept och varför?

Jag är inte så huslig och hopplös på att följa recept. Men jag får väl säga våra hemgjorda veganska pålägg – hummus tahin, bruna bönans röra och röd linsröra.

14. Vad tycker du om köttkonsumtion?

Jag tycker väldigt illa om den av väldigt många anledningar. På grund av all grymhet och hänsynslöshet mot djuren. På grund av miljöförstöringen och på grund av orättvisorna mot svältande människor i tredje världen.

15. Är du beroende av något?

Min familj (inklusive djuren), böcker, choklad, iskallt vatten, avokado, växter…

16. Vilken musik triggar din nostalgiska sida mest och varför?

Hm… Min nostalgiska sida? Klassisk musik, åttiotalsmusik, nittiotalsmusik…

17. Vad gör dig riktigt förbannad?

Otrevliga människor som avsiktligt bråkar och försöker tysta människor med sina härskarfasoner. Och grannar och cyklister… 😉

18. Har du något riktigt bra husmorstips?

Nja, det kan jag inte säga. Men jag tycker det är viktigt att använda giftfria produkter i hemmet precis som överallt annars.

19. Finns det någon reklam du tycker är riktigt bra?

ICA-reklamen. För några år sen: Teliareklamen.

20. Är du lik dig nu, som du var när du var barn?

Ja, ganska, fast smalare och ledsnare och mer desillusionerad.

Be the first to comment.

Leave a Reply