RSS Feed

Om Ängelby

Posted on onsdag, september 30, 2015 in Recensioner, TV

När jag såg att det skulle komma en ny tv-serie som heter Ängelby, visste jag inte vad jag skulle tro, med tanke på att Mia Skäringer skulle ha en av huvudrollerna. Var det en komedi eller vad var det egentligen?

Men så läste jag om vad serien handlade om, och insåg att det där lät rätt intressant. Jag läste också om hur rörigt det varit när serien spelades in och att den hade på något sätt fått klippas ihop efteråt, fast det trodde jag man alltid gjorde.

Hur som helst, jag såg första avsnittet och tyckte faktiskt att det var rätt bra. Jag läste också en recension där serien beskrevs som en flopp. Nu ska jag inte döma för tidigt. Personen som skrev recensionen hade sett fyra avsnitt. Men i alla fall tycker jag det var ett lite väl hårt omdöme. Visserligen hade jag missat ett glas vin som huvudpersonen tydligen skulle ha druckit innan hon satte sig i bilen och körde. Kanske försvann det i klippningen, kanske var det jag som inte var uppmärksam. Men i övrigt var det inte något problem att följa med.

Min mamma, som helst vill ha snabba, lättillgängliga tv-serier, filmer och böcker, tyckte den var lite svår att förstå. Men min syster som är som jag och gärna ser något mystiskt och lite ”långsamt” hade heller inga problem med att förstå.

Så nu tänker jag se nästa avsnitt i alla fall. Ge serien en chans. Jag tycker den verkar spännande.

Be the first to comment.

Leave a Reply