RSS Feed

Från Telia till Tele2 och tillbaka igen

Posted on måndag, april 5, 2010 in Gnäll, Övrigt

Telefonoperatörer, internetleverantörer, digitaltvleverantörer…I flera år nu har vi hållit på att byta från Telia (och Telenor) till Tele2, och nu är vi plötsligt på väg åt andra hållet. Två gånger nu de senaste månaderna har försäljare från Tele2 ringt och kört över mamma, som är väldigt deprimerad, och fått henne att beställa nya dyra tjänster, som vi kanske inte ens kan använda här, med hjälp av mitt personnummer men hennes namn. Jag är förvånad att det där ens är lagligt, bortsett etiken i det hela, inte för att såna där har någon etik.

Så min syster och jag bestämde oss för att flytta våra telefonabonnemang till Telia. Tillbaka till dem så att säga. I vilket fall som helst är vi tvungna att använda dem för allt annat – bredband, digitaltv, fast telefoni… Så vi tänkte, varför inte flytta mobilabonnemangen till dem också? När vi bytte från dem var de dyrare än Tele2, men nu har de ändrat priserna.

Jag måste erkänna att i första hand vill jag byta för att ge igen. Ingen behandlar mamma så, ingen behandlar oss så och kommer undan med det. För övrigt, oavsett vem som blir behandlad så här borde det straffas.

I alla fall ringde min syster och skällde ut dem och lyckligtvis lyckades hon att få dem att riva kontrakten, som antagligen inte var giltiga ändå.

Jag antar att det borde vara ok nu, men grrr jag är så arg på dem. Tele2 är det tredje telefonbolaget som vi inte gillar av olika anledningar. Suck. I ett så här litet land kanske man inte har råd att vara så petig, men i alla fall så här långt bryr jag mig inte. Jag gör som jag vill. (Och jag ska låta bli att tjata om vad jag tycker om försäljare i allmänhet.)

Be the first to comment.

Leave a Reply