RSS Feed

7 e-boksläsare i stor jämförelse

Posted on onsdag, januari 22, 2014 in Litteratur, Övrigt

De nya e-boksläsarna är här. Med pekskärm, bakgrundsbelysning och wifi är de ett lockande alternativ till både surfplattor och vanliga böcker. Lajka har testat sju heta modeller.

Läs mer här.

Mina kommentarer:

Jag älskar min Cybook Odyssey HD Frontlight från Bookeen så jag kan bara hålla med om att den är jättebra. Batteritiden är t ex fantastisk – nära två månader beroende på hur mycket man läser. En nackdel är att det tar nästan åtta timmar att ladda läsplattan, men det kan det vara värt.

När det gäller Kindle (i mitt fall Kindle Touch) håller jag inte med om att den ”inte är en vinnare”. Fast det beror förstås på. Jag har två läsplattor, de kompletterar varandra. Förutom Amazons egna eböcker (många gratis eller väldigt billiga) finns också massor av sidor där man kan ladda ner gratis eböcker som man kan läsa på sin Kindle, så man är inte alls så låst som det framgår i recensionen. Kvaliteten är väldigt blandad, men jag har redan hittat flera böcker som var så bra att jag lika gärna hade betalat för dem. Det gäller att sålla bort de dåliga bara. De är ju i alla fall gratis.

Kanske skulle jag hellre ha en iPad Mini om jag bara skulle välja att ha en enhet att läsa på. Eller – om jag hade en mobiltelefon modell större, som tydligen kommer mer och mer, skulle jag kanske strunta helt i att ha en särskilt enhet för att läsa böcker och bara använda mobilen till allt.

Fast å andra sidan… Ebläcket och batteritiden är ju fantastisk på de särskilda läsplattorna.

Be the first to comment.

Leave a Reply