RSS Feed

Historiska personer

Posted on tisdag, november 3, 2015 in Humaniora, Litteratur

Serenissima fick mig att fundera lite på om det finns någon historisk person som jag (kanske) skulle vilja vara ihop med. Det slog mig att det är jättesvårt att avgöra, även om man naturligtvis inte skulle kunna komma och kräva av mig att verkligen bli ihop med killen ifråga. Haha.

Det är nog faktiskt ungefär samma sak som att träffa någon nutida verklig person/kändis. Hur kan jag veta att han faktiskt är så underbar i verkligheten som han verkar i medierna?

Jag kom i alla fall fram till slutsatsen att jag antagligen inte skulle vilja bli ihop med Shakespeare, i alla fall inte om man ska gå efter hans mest berömda porträtt. Inte riktigt min typ.

Det vore nog lättare att fundera på om jag skulle vilja träffa de här personerna på riktigt. Bara för att prata med dem eller till och med bara se dem på ganska nära håll. Det vore nog lite enklare. I så fall skulle nog Shakespeare vara med på min lista. Jag lägger nog till den romerske kejsaren Trajanus också. (Fast kulturchocken blir nog enormt stor). Dessutom Raoul Wallenberg, för att jag råkade komma på att tänka på honom.Fast bara så här är det ganska svårt att veta. Vem skulle vara intressant att träffa?

Eftersom det nu bara gäller att träffas och prata, eller till och med bara att se någon på håll måste jag väl lägga till kvinnor också. Varför inte?

Så kanske Anne Frank. Fast jag har läst att hon nog inte var den typen av tjej jag skulle vilja träffa. För tuff och utåtriktad.

Kanske Corinna, Christine de Pizan, Jane Austen. George Bernard Shaw. Kanske Joe Hill. Jag har hört att han var ganska snygg. Men han kanske var en skitstövel mot kvinnor? Och även om vi på något magiskt, mystiskt sätt kom att hamna i samma tid, skulle han säkert inte lägga märke till mig.

Be the first to comment.

Leave a Reply