RSS Feed

Plus ça change, plus c’est la même chose… Ju mer saker ändrar sig, desto mera är samma sak…

Posted on tisdag, september 26, 2006 in Gnäll, Övrigt

Så blev det då ett annat gäng som vann valet. Eller kanske inte. Lite andra ansikten, men vad har egentligen ändrats? Ett stort parti som släpar några småpartier efter sig. Inte mycket nytt där.

Visserligen tror jag det är bra att inget parti gör det för bekvämt för sig i maktställning. En bra växling kanske skulle kunna vara ca tio-femton år vid makten. Men som sagt, jag tycker inte att det är så stor skillnad på de där betongpartierna. Egentligen är det tragiskt, men vad som är ännu mer tragiskt är att de mindre partierna, som åtminstone en gång var alternativa, nya och fräscha nu har rättat in sig i leden.

Jag talar om Miljöpartiet, Vänstern och Folkpartiet. Ja, faktiskt folkpartiet. De flesta av oss är visserligen för unga för att minnas det, men jag som studerat historia och dessutom pratat med mina föräldrar vet att det en gång var både socialliberalt, radikalt och alternativt.

Jag minns faktiskt en tid, fast jag ännu var för ung för att rösta då, när Miljöpartiet var fräscht, nytänkande och alternativt. Vad hände? Var längtan efter makt för stor? Ok, jag inser att man kanske kan säga att det är bättre att sälja ut och få igenom några viktiga frågor än att inte få någon makt alls. Men jag råkar tro att det är bättre att man håller sig utanför de där betonggrupperingarna och använder sin vågmästarroll eller sin plats i oppositionen till att ta upp viktiga frågor.

Rena händer, lite makt skulle passa mig bättre. Men, men… Som i allt annat är jag i minoritet. Ibland undrar jag varför jag över huvud taget bryr mig. Lika bra att vända sig från samhället och politiken och ägna sig åt något annat, där man faktiskt kan känna sig lite nöjd och glad.

Be the first to comment.

Leave a Reply