RSS Feed

Lägga ut på Wattpad?

Posted on tisdag, november 3, 2015 in Mitt liv, Skriva

Jag överväger fortfarande att lägga ut mer av mina originalnoveller på Wattpad. De två största nackdelarna är ju att få tag i omslagsbilder och dessutom att jag fortfarande har problem med att få mitt nya konto att fungera. Jag kan fortfarande inte lista ut hur en novell kan gå från att ha varit läst av sex personer till bara en utan att jag ”avpubliserade” emellan. Ja, ja. Internets mysterier. Det finns säkert ett ”trick” för att få folk att läsa ens noveller på Wattpad (bortsett från tipsen man får på supportsidan). Det kan väl ändå inte bara bero på hur många kompisar författaren har?

Min syster har berättat att hon har lagt ut sina noveller på G+ flera gånger men ingen läser dem. När någon annan i hennes cirklar (?) säger att han kanske ska skriva något någon gång börjar alla kommentera att de jättegärna vill läsa det han skrivit och köpa det också när det blir tillgängligt (eller snarare om det blir det). Jag fattar inte det där. När jag bestämmer mig för att läsa något är det för jag tror jag kommer att tycka om det, inte för att hålla mig väl med någon jag känner. Eller är det jag som är konstig här? Jag menar, visst, om en nära vän bad mig betaläsa något som hon/han har skrivit skulle jag gärna hjälpa till, men jag tycker det är lite annorlunda.

Jag undrar faktiskt också om jag kommer att få fler läsare av mina noveller bara för att jag lägger ut dem på Wattpad, förutom på min egen hemsida. De flesta som kommer till min fanfiction- (och också min mera ”vuxna”=) sida. De ger dock aldrig någon feedback där. Den enda feedback jag någonsin fått under åren har varit på offentliga fanfictionarkiv som AO3. Det är faktiskt möjligt att ge kommentarer på min wordpresshemsida, så jag förstår inte varför folk inte gör det. Jag har haft sidan i många fler år än jag haft kontot på AO3. Nuförtiden kan folk också ”gilla” mina inlägg och sidor på hemsidan. Det är bara det att folk inte verkar överväga det alls. Inte för att de måste. Jag bara undrar.

Be the first to comment.

Leave a Reply