RSS Feed

Cool ny bok

Posted on tisdag, augusti 12, 2008 in Böcker

Jag läste just en fascinerande artikel om en 93 år gammal kvinna från Storbritannien som just har debuterat som romanförfattare. Ja, det stämmer. Hon är 93 år gammal. Hon säger att hon har skrivit ”sen hur lång tid tillbaka som helst” eller ”i hundra år”, eller nära på. Jag antar att det kommer att dröja lika länge innan jag blir publicerad.

Boken hon skrev verkar också jätteintressant. Det är en feministisk thriller. Det skulle inte jag ha gissat på när jag fick veta att författaren är 93 år…

Jag längtar verkligen efter att få läsa hennes bok.

Äldre personer börjar visst bli trendiga. Unga vill vara gamla (det läste jag i tidningen häromdagen). Personligen fattar jag inte varför. Jag tänker alltid vara ung. Och jag kommer också att bli en berömd, firad bestsellerförfattare. Visst.

Det påminner mig om rappar-Greta. Ni vet hon med ringsignalen Jolly Bob från Aberdeen. På göteborgska, självklart. Hon har ett väldigt spännande förflutet förresten. Lite av en frihetshjälte. På sätt och vis som Lorna Page, författaren.

Om 20 är det nya 50, som det stod i tidningen, så kanske 90 är det nya 30?

Be the first to comment.

Leave a Reply